Kotun Altına Hangi Ayakkabı Giyilir?

by - Nisan 27, 2017

kot pantolon altına ayakkabı seçimi


Erkeklerde kot pantolon modası, spor şık beylerin tercihi olarak sokak stilinde en çok rastladığımız parçalardan biridir. Kot pantolonun altına nasıl bir ayakkabı giyileceği ise, nasıl bir tarz uygulanmak istendiğine, kullandığınız pantolonun cinsine, kumaşa, paça uzunluğuna, paça genişliğe yani pantolonun modeli ve rengine bağlı olarak değişen bir faktördür aslında.


Günlük tarz için kotun altına hangi spor ayakkabılar giyilir?

Kot pantolonlar ile en çok yakışan ayakkabılar hiç kuşkusuz ki spor ayakkabılardır. Fakat spor şıklıkta başrol oynayan bu iki parçayı kombinlerken de dikkat edilmesi gereken bazı hususlar mevcuttur.

- Kot pantolon fazla dökümlü olmamalıdır. Yani vücudunuza çok bol gelen, bedeninize ve belinize oturmayan pantolonlar sizi şık değil, salaş ve özensiz gösterecektir.

- Paça uzunluğu da dikkat edilmesi gereken bir başka faktördür. Boyunuza göre pantolon seçerek olduğunuzdan daha kısa görünmemeyi sağlayabilirsiniz.

- Saha sporları için üretilmiş spor ayakkabıları, kotunuzun altında kesinlikle kullanmayın (Basketbol ayakkabısı, krampon gibi).

- Spor ayakkabıların koyu renk kotlarla daha iyi gittiğini ve ayakkabı seçiminizi genişleteceğini aklınızda bulundurun.

- Paçası dar olan boru veya skinny tip kot pantolonlar ayakkabıyı daha da göz önüne çıkartır. Buna dikkat ederek ayakkabı seçimi yapın.

- Kot pantolon ve beyaz spor ayakkabı modası malum. Fakat ayakkabılarınızı temiz tutmaya özen gösterin.

- Renkli sneaker ayakkabılar kot pantolonunuzun altında oldukça genç ve canlı bir hava yaratır.

- Bol kesim kot pantolon tercih ettiğiniz zaman paçanın ayakkabıyı kapatmamasına, sadece ayakkabının üzerine düşecek şekilde bırakmaya dikkat edin. Böylece ayakkabının görünürlüğü daha iyi olur ayrıca genel görünümünüz de çok daha düzgün durur.

Daha şık bir tarz için hangi ayakkabıları tercih edebilirsiniz?

Kot pantolonunuzun altına illa ki spor ayakkabı tercih etmek zorunda değilsiniz elbette. Eğer günlük tarzdan çıkıp, daha şık bir kombin yapmak istiyorsanız, loafer, blücher, oxford derby tipi ayakkabılar giyebilirsiniz. Daha da klasik bir hava yaratmak istiyorsanız monk strap ayakkabılar da kombininiz için uygun olacaktır. Koyu lacivert veya siyah renkte kot pantolonunuzu monk strap tarzı deri bir ayakkabıyla kombin ederek akşam davetlerine rahatlıkla katılabilirsiniz.

Tek dikkat edilmesi gereken husus ayakkabı seçimi mi?

Tabi ki bir kombini giyerken, görüntünün bütününe bakılacağını aklınızdan çıkarmayın. Kot pantolonunuza uyumlu ayakkabı giyerken, aynı zamanda üzerinizdeki aksesuarların da genel görünüm ile uyuşmasını sağlayın. Mesela spor bir görünüm istiyorsanız, üzerinize polo yaka tişört giyerken, daha şık bir görünüm için gömlek-deri kemer kombinasyonunu kullanın. Ayrıca genel görünümünüze uyacak bir kol saati kullanın.

Kot pantolon seçimi konusunda zorlanıyorsanız size yardımcı olacak yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

You May Also Like

1 yorum