Erkek Güneş Gözlüğü Nasıl Seçilir?

by - Nisan 22, 2017


Erkek güneş gözlüğü bir erkeğin en güzel aksesuarıdır. Güneş gözlüğü kullanımı şık bir görünüm sağlamakla beraber, gözünüzü güneşin zararlı UV ışınlarından da korur.

Erkek Gözlük Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Güneş gözlüğü seçilirken dikkat edilmesi gereken üç ana unsur vardır. Bunların en önemlileri kalite ve uv filtresidir.

Güneş Gözlüğü Kalitesi

Güneş gözlüğünün güneşten koruması beklenirken zarar vermemesi için gözlüğün kalitesine dikkat edilmelidir. Gözlükte ucuz mercek bulunması gözünüze kalıcı zararlar verebilir. Gözlük seçiminizde kaliteye sağlığınız için oldukça önem vermelisiniz. Güneş gözlüğünüzün camının kalitesi göz sağlığınızı da etkiler.

UV Filtresi

Baylar, güneş gözlüğünün ne kadar şık bir aksesuar olduğundan yeterince bahsettik ancak güneş gözlükleri ayrıca gözlerimizi de güneşten gelen zararlı ışınlardan koruyor olabilmeli. Güneşten gelen UV ışınları uzun süre güneş altında kaldığımız zaman cildinize zarar verdiği kadar gözlerinize de zarar veriyor. Üstelik bu zararlar kalıcı şekilde sorunlara da yol açabilir. Bu yüzden güneş gözlüğü satın alırken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta gözlüğünüzün UV korumasının olup olmadığıdır. Özellikle deniz kenarında UV koruması daha yüksek olan gözlükler tercih edilmelidir.

Yüz Şeklinize Uygun Gözlük Seçimi

Erkekler için gözlükler vazgeçilmez aksesuarlardır ancak yüz tipinize uygun olmayan gözlükler sizi daha karizmatik ve şık göstermek yerine daha kötü bir görünüm sağlayacaktır. Öncelikle yüz şeklinizi bilmiyorsanız aynanın karşısına geçerek yüzünüzü dikkatle inceleyin ve yüzünüzü tanıyın.

Oval bir yüz şekline sahipseniz hemen hemen her güneş gözlüğü size yakışacaktır. Bu konudan çok şanslısınız. Kare şeklinde bir yüz tipine sahipseniz yuvarlak çerçeveli gözlükler size çok yakışacaktır. Yuvarlak çerçeveli gözlükler, yüz hatlarınızın keskinliğini yumuşatarak size daha hoş bir görünüm sağlar. Oval çerçeveli gözlükleri de tercih edebilirsiniz. Yuvarlak bir yüz tipine sahipseniz kare ve dikdörtgen çerçeveli gözlükler yüzünüzü daha zayıf gösterir aynı zamanda yüz hatlarınızı olduğundan daha keskin göstererek hoş bir görüntüye sahip olmanıza yardımcı olur. Kalp şeklinde bir yüze sahipseniz çerçevesiz gözlükler tercih etmelisiniz. Oval çerçeveli gözlükler de tercihlerinizin arasında olabilir.

Güneş gözlüklerinin erkeklerde çok şık bir görünüm yarattığı herkesçe biliniyor fakat yüzünüze uygun olmayan gözlük modelleri tercih etmeniz halinde şık ve tarz bir görünüm yaratmaktan oldukça uzak olacaksınız maalesef. Gözünüze takmanın yanı sıra badinizin veya tişörtünüzün önüne taktığınızda da gözlükler çok havalı aksesuarlar haline gelebiliyor. Yalnızca gözlüğü nasıl kullanacağınızı bilmeniz gerekli.

You May Also Like

0 yorum