Chino Pantolon Altına Hangi Ayakkabı Giyilir?

by - Nisan 25, 2017

chino pantolon altına ayakkabı

Chino pantolon nedir?

Chino pantolonlar 19. Yüzyılda İngiliz ve Fransız ordusu askerlerinin giymesi için üretilen ve günümüzde erkek giyiminin kurtarıcı parçalarından sayılan bir pantolon türüdür. Chino denilen ince fitilli dokuma pamuk kullanılarak üretilir. Görünüş itibari ile keten pantolona benzer fakat kumaşı daha dayanıklı ve incedir.


Genelde beli kavrar ve bileklere doğru incelir. Rahat bir kumaşı olduğundan ötürü günlük hayatta çok sık kullanılır. Çünkü kot pantolonun giyilemeyeceği kadar şık fakat rahat olunması gereken ortamlarda ilk akla gelen pantolon türüdür. Smart-casual yaşamın önemli bir parçasıdır zira giyilen kişiye yarı resmi bir hava katar. Bu sebeple iş hayatında erkekler tarafından sıkça kullanılmaktadır.

Bu pantolonlar ilk olarak haki renkte üretilmeye başlanmıştır. Fakat şuan piyasada, yeşil, sarı, kırmızı, yeşil, mavi, turuncu gibi parlak renklerini de görmek mevcuttur.

Chino pantolonlar nerede giyilir?

Bu pantolonlar şıklık ve rahatlığı aynı potada eritebildiği için genellikle ofis çalışanları tarafından iş kıyafeti olarak kullanılırlar. Ayrıca ciddi organizasyonlar için (iş yemeği, düğün daveti gibi) de tercih edilebilirler. Üzerine tişört kullanılırsa spor bir görünüm, gömlek-blazer ceket-kravat üçlüsü ile beraber kullanılırsa daha şık ve ciddi bir görünüm elde edilebilir.

Chino pantolon altına hangi ayakkabılar giyilir?

Bu pantolonların altına giyeceğiniz ayakkabı yaratmak istediğiniz tarza ve pantolonun rengine bağlı olarak değişir. Kot pantolon nasıl ki spor giyimin başlıca parçası ise, chino pantolon da yarı resmi erkek giyiminin kurtarıcı bir parçasıdır. Bu sebeple pek çok ayakkabı tarzı ile mükemmel uyum yakalar.

Chino pantolonlar ile beyaz ayakkabılar her zaman iyi uyum yakalar. Özellikle krem, bej, kum renklerinde chino pantolon kullandığınızda altınıza beyaz ayakkabı kullanırsanız, sade şık bir görünüm yakalarsınız. Ayrıca bu görüntü smart-casual sayıldığından iş hayatında da oldukça iyi gidecek bir kombindir.

Ayakkabı tipi olaraksa seçenekler sayısızdır. Spor ayakkabılardan, Camper ayakkabılara, keten ayakkabılardan, Oxford lastik taban ayakkabılara kadar pek çok ayakkabı tarzını tercih edebilirsiniz. Daha eğlenceli ve yaratıcı bir görünüm yakalamak istiyorsanız, pantolon paçalarınızı kıvırdıktan sonra Oxford ayakkabılar giyebilir ve kıvrık paçanızın altından renkli çoraplarınızı gösterebilirsiniz.

You May Also Like

0 yorum