Erkek Blazer Ceket Nedir? Nasıl Giyilir?

by - Nisan 16, 2017

erkek blazer ceket

Blazer ceket nedir?

Blazer ceket, 19.yüzyılın ilk çeyreğinde İngiliz kraliyet donanması tarafından resmi askeri kıyafet olarak kullanılmaya başlanmıştır. Spor ceket ile benzerlikler gösterse de bir kaç farklılıkları vardır. Erkek giyiminde bir gereklilik olarak sayılan bu ceket kadınların da özellikle iş hayatında çok sık tercih ettiği bir ceket türüdür.

Blazer ceketlerin en önemli özelliği metal düğmelere sahip olması ve cep kısımlarının üstünde arma bulundurmasıdır. Bu iki özellik ceketi sporlaştıran unsurlardır. Tek düğmeli ya da iki düğmeli olabilen bu ceketler kot pantolonlar ile sporlaştırılabilir veya klasik pantolonlar ile şıklaştırılabilir.

Blazer ceket nasıl giyilir?

Blazer ceket, hem klasik hem de spor tarzda giyilebilir. Bu ceketler dar kesim spor bir pantolon ve spor şık ayakkabılarla kombin edilebilir. Daha şık ve ciddi bir görünüm için dökümlü bol paça pantolonlar da tercih edilebilir. Blazer ceket resmi veya resmi olmayan günlerde rahatlıkla kullanılabilir, fakat bu durum spor ceketlerde mümkün değildir. Spor ceketler sadece resmi olmayan günlerde kombin edilebilirler.

Blazer ceketlerin genelde lacivert rengi oldukça popülerdir. Gri pantolon, lacivert blazer ile kombin edildiğinde mükemmel bir uyum gerçekleşir. Ayrıca lacivert bir cekete açık bej rengi chino pantolonlar da iyi bir alternatiftir. Daha eğlenceli kombinler için kırmızı, yeşil, turuncu gibi pantolon renkleri kullanılabilir.

Blazer ceketlerle gömlek seçimi nasıl olmalıdır?

Oldukça klasik bir seçim olan lacivert blazera en yakışan gömlek rengi beyaz ve mavi olup, bu iki renkten oluşan ince çizgili veya pötikare desenli gömlekler tercih edilebilir. Ayrıca siyah blazer için gömlek rengi seçiminde seçeneklerin oldukça fazla olduğunu da söylemek gerekiyor. Gümüş, lila, pembe, mavi, beyaz gibi pek çok gömlek rengi siyah blazerlar ile uyum sağlayabilir.

Blazer ceket kumaşı

Blazer ceketler her ne kadar spor ceketler ile karıştırılsa da, hem spor ceketlerden hem de klasik takım elbiselerden daha farklı bir kumaş tipine sahiptir.

Şayak: Çoğu zaman askeri üniformalarda kullanılır.
Taranmış yün: Kolay bulunan bir kumaştır fakat ceketin ucuz görünmesine yol açabilir.
Kaşmir: Oldukça yumuşak ve pahalı bir kumaştır. Altına kesinlikle kaşmir kumaşlı pantolon ile giyilmelidir. Bu şekilde oldukça şık bir görünüm elde edilir. Ayrıca kaşmir oldukça dayanıklı bir kumaştır.
Pazen: Sık yün ve pamuktan oluşan bir kumaş tipidir.
Fresk: Nadir bulunan pahalı bir kumaştır. Yündeki birden fazla iplikten oluşur. Düz dokuma ile birlikte kullanılır. Yazın tercih edilmesi gereken bir kumaştır zira oldukça ince bir astara sahiptir.

You May Also Like

0 yorum