Erkek Smart Casual Nedir? Smart Casual Kombini Nasıl Olur?

by - Nisan 19, 2017

Resmi  iş dünyasının vazgeçilmezleri olan stil giyimler arasında başlıca smart casual modeller yer alır. Casual moda ve stil dünyasında rahat ve özenli bir giyim tarzını ifade etmesinin yanı sıra özenli giyim tarzlarını tanımlamak içinde kullanılır.
Smart casual rahat giyimin iş dünyasına uyarlanmış halidir de diyebiliriz. Yani kravat ve ceket olmadan resmiliği, bunun yanı sıra ciddiliği yakalamış bir tarzdır.

erkek smart casual

Casual, ABD'de başlayan Serbest Cuma'ların bir ürünüdür, iş dünyasının yanı sıra toplantı davet ve cemiyetler de bu konuya dahil edilebilir.  Hafta sonu tatiline rahat bir başlangıç yaparken resmiyetten rahatlığa geçiş sağlar.

Casual giyim tarzı smart casual ve bussiness casual olarak ikiye ayrılır;

Business Casual Giyim Tarzı

Business casualin kırmızı çizgisi jean pantolondur, kıyafet tercihi olarak takım elbise koşulunun olmadığı ortamlar da çizgiyi koruyabilecek bir giyim tercihidir. Business casual tercihinde ana hat kumaş pantolon, pastel tonlara sahip kumaş gömlek veya sade bir kazak, deri kemer ve deri ayakkabı bütünlüğü üzerine odaklanır. Business casual tercih edecekseniz asla salaş görünmemelisiniz ve kombinin bütünlüğünün sağlandığından emin olmalısınız.

Smart Casual Giyim Tarzı

İsim olarak akıllı rahat ve şık giyimdir.  Aşırı spor olmadan ve bütünlüğü koruyarak yaratılan bir giyim çeşididir. Smart casual giyim tarzında denim (kot) pantolonlar serbesttir fakat yırtık jeanlarla işi abartmamak gerekir. Kanvas türü pantolonların yoğun olarak kullanıldığı bu giyim tarzında pantolon için dikkat edilmesi gereken nokta pantolonun taşlanmamış olması gerektiğidir. Beyaz, mavi, açık lacivert gömleklerin kullanırken dokulu, çizgili olmalarına dikkat etmeliyiz. Ayakkabı çeşidinde ise snaker çeşidi ayakkabılarınızı da kullanabilirsiniz.

Snaker ayakkabılarınızın bütünü yakalamak için spor bir gömlek ile kullanılması gerektiğinin altını çizmemiz gerekir. Sart casual modelinde en çok kullanılan ayakkabı türü bağcıksız süetlerdir. Yaz içinse siyah, lacivet ve taba renk ayakkabılar  renk açısından sizi tatmin edecektir. Smart casual de kombini tamamlayan en önemli unsur ise kol saatidir. Kol saati metal gövdeli ve metal kordonlu ya da deri kordonlu modeller tercih edilmelidir.  Fakat metal gövdeli ve metal kordonlu kol saatleri zamanla gömlek manşetlerinizde aşınmaya neden olacağından deri kayışlı kol saatleri bu tarza daha şık eşlik edecektir.

You May Also Like

0 yorum