Erkek Sokak Modası Nedir?

by - Mayıs 22, 2017

erkek sokak modası

Erkek sokak modası nedir? Nasıl ortaya çıktı? Bu yılın erkek sokak modası nedir? 

Moda akımları iki türlü ortaya çıkar. Birincisinde iyi modacılar her yıl yeni dizaynlarını defileler ile sergilerler. O yılın renkleri, ayakkabı stilleri ve aksesuarlar bu şekilde tanıtılmış olur. Diğeri de özgün giyinmeyi seven insanların önce bireysel olarak başlattıkları akımlardır.

Bu akım önce arkadaş çevresinde bazen bir semtte sonra ülkede ve hatta dünyada etkili olur. Sokak modasını her zaman kadınlar başlatmaz erkeklerin başlattığı akımlar da çok etkilidir. Bazen de erkeklerin çıkardığı ya da kadınların çıkardığı sokak modasını karşı cins de benimser ve birlikte yeni bir stil haline getirirler.

Erkek Sokak Modası

Yaşadığımız zamanda çok doğal gelen bazı giyim tarzları ilk çıktıklarında toplumun büyük kesimi tarafından tepki görmüştü (puck, hippi tarzları gibi). Bunun gibi erkek sokak modası da belli bir zaman çok tepki gördü çünkü çok daha rahat ama gösterişli giyinmeyi amaçlıyordu.

Erkekler bu konuda yılmadılar ve düşük bel pantolonlar, yer yer renklendirilmiş saçlar, metal zincirler gibi birçok moda akımını uyguladılar.

Bu yılın Erkek Sokak Modası

Bu yıl erkeklerde çok dar paçalar ve oturan pantolonlar moda. Paça kısmını kıvırmak ise giderek artan bir uygulama. Kış aylarında atkının bol sarımlı kullanımı dikkat çekiyordu.

Bahar mevsiminde erkeklerde şallar boyunda yerlerini almaya başladı. Bu yıl çok göze çarpan başka bir erkek sokak modası da tişört üstüne kısa kollu dar kesim gömlek giymek.

Erkekler bu yıl sokakta özellikle ahşap ve deri bileklik modasını uyguluyorlar. Her iki bileğe de birden fazla bileklik takılabiliyor. Ayakkabı olarak bu yıl bağcıklı spor tarzlar revaçta.

Yaz aylarında dikkatleri daha fazla üzerinize çekmek istiyorsanız buradaki yazıyı okumalısınız.

You May Also Like

0 yorum